2010. december 4., szombat

Előszó

Minden kezdet nehéz, mondják... Nos, ez is. Fantasyt írogatok, már jó ideje. Megszámlálhatatlan próbálkozásom volt eddig, de csak keveseknek mutattam meg. Itt az ideje, hogy a nagy nyilvánosság elé tárjam magam. Építő kritikákat szívesen fogadok, tehát kérlek, ne csak azt írd le, hogy "ez egy szar", hanem azt is, hogy miért érzed annak. Igyekszem nem sablonos tucatkatasztrófát írni, de szükségem van a segítségetekre. Egy folytatásos történetet kezdek el megírni, a főszereplő, Bakonyi Tibor szemszögéből.
Tibor 24 éves, az ELTE informatika karán végzett történetünk előtt egy évvel, és egy kis programozócégnél helyezkedett el, majd felvették egy amerikai céghez, így (elvileg) hamarosan New Yorkba utazik, hogy ott folytassa munkásságát, ám élete egy csapásra megváltozik...

A történetet igyekszem érdekesen, izgalmasan vezetni, és elsősorban azok számára lesz élvezetes, akik nem csak a mostanság oly divatossá vált csöpögős nyálromantikus urban-fantasyt kedvelik. A helyszín elsősorban Budapest lesz, bár később lehet, hogy más településekre is ellátogatunk. A szereplőgárda alapjai már megszülettek, ám mindig kerülnek majd elő új, fontos, vagy épp kevésbé fontos személyek a Változó Magyarországon. Pár szó arról, hogy mit is írok...

A filmekben mindig minden az Egyesült Államokban történik. Ott vannak Vámpírok, Vérfarkasok, Démonok, Idegenek, és minden... Gondoltam születhetne egy olyan történet, amely itt játszódik, kicsiny hazánkban.
Természetesen egy manapság oly elterjedt időpont a kezdet, méghozzá 2012. december 21. Ezért ne kövezzetek meg, egyszerűen élvezem, hogy játszhatok kicsit a dolgok menetével, és így könnyebben elfogadható lesz mindenki számára, hogy miért akkor történnek a dolgok, amikor, nem kell különösebb magyarázatot megfogalmaznom. A történetem nem a Világvégével foglalkozik, hanem egy új világ születésével, ahol megváltozik minden: Erőviszonyok, Politikai frontvonalak, Háborúk, de még a Mindennapok is. Ezért lett a neve Változó Magyarország.

Bakonyi Tibor, mint már említettem, 24 éves programozó. Nagyjából 180 centiméter magas, szőkésbarna hajú, kék szemű, atletikus testalkatú. Sportol, méghozzá fut, úszik, és a baráti körével rendszeresen járnak konditerembe. Ahhoz képest, hogy a fiatalember mai szóhasználattal élve meglehetősen kocka, jóképűnek mondható. Sokszor rideg, cinikus jellem, és előszeretettel nézi értelmi fogyatékosnak azokat, akiknek meg kell ismételnie egy-egy mondatát. Nem szereti, ha nem figyelnek rá, mikor megszólal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése